Hlavní obsah

Na MS v dráhové cyklistice míří devět českých zástupců

PRAHA

Trio sprinterů a šest stíhačů, mezi nimiž jsou i dvě ženy, bude hájit české barvy na světovém šampionátu v dráhové cyklistice, který se uskuteční od 23. do 27. března v nizozemském Apeldoornu. V nominaci pro vrcholný podnik sezony jsou i dva náhradníci, kteří ovšem do dějiště mistrovství necestují.

Článek

Kompletní trojice sprinterů ve složení Denis Špička, Adam Ptáčník a Tomáš Bábek se představí ve sprintu jednotlivců, ale vytvoří také mužstvo pro týmový sprint. Do disciplíny keirin nastoupí Špička s Ptáčníkem. Kilometr s pevným startem pojede Bábek, jehož náhradníkem v dané disciplíně je Špička.

Disciplínu omnium, která se za rok v Londýně dočká své olympijské premiéry, pojedou bývalý mistr světa Alois Kaňkovský a Jarmila Machačová. Ta bude hájit české barvy také v bodovacím závodě, na který se mezi muži specializuje Milan Kadlec. V závodě dvojic (madison) se na start postaví Martin Bláha s Jiřím Hochmannem. Bláhu kromě toho čeká i závod ve scratchi, jejž pojede mezi ženami Lucie Záleská.

Necestujícími náhradníky jsou Jan Dostál (omnium) a Vojtěch Hačecký (madison).

Poslední dny přípravy tráví česká výprava na Mallorce, odkud se bude postupně v několika sledech přesouvat do Apeldoornu.

Reklama