Hlavní obsah

Evans vyhrál Tirreno-Adriatico, časovka patřila Cancellarovi

Australský cyklista Cadel Evans vyhrál poprvé v kariéře etapový závod Tirreno-Adriatico. V dnešní závěrečné časovce na 9,3 kilometru uhájil předloňský mistr světa první místo s náskokem jedenácti sekund před Nizozemcem Robertem Gesinkem.

Foto: Gian Mattia D´Alberto, ČTK/AP

Australský cyklista Cadel Evans

Článek

Poslední dílčí vítězství v sedmidenním závodě vybojoval časovkářský fenomén Švýcar Fabian Cancellara. Čtyřnásobný světový šampion a olympijský vítěz v této disciplíně dnes vyhrál o devět sekund před bývalým mistrem světa v cyklokrosu Nizozemcem Larsem Boomem.

Evans zaostal za Cancellarou o 31 sekund a nevešel se ani do první desítky, ale žlutý trikot udržel. "Po pěti kilometrech mi šéf týmu říkal, že ztrácím na Gesinka pět sekund. Říkal jsem si, že možná nevyhraju, ale druhou část časovky jsem jel na krev a vyšlo to," prohlásil Evans.

Čtyřiatřicetiletý Australan směřuje všechno k jednomu cíli - triumfu na Tour de France, kde skončil už dvakrát celkově druhý. "Proto jsem v zimě tvrdě dřel a v úvodu sezony moc nezávodil. Hlavní bude červenec," řekl Evans.

Tirreno-Adriatico, cyklistický závod - závěrečná 7. etapa (časovka na 9,3 km):
1. Cancellara (Švýc.) 10:33, 2. Boom (Niz.) -9, 3. Malori (It.) -19, 4. Flens (Niz.) -20, 5. Grabsch (Něm.) -22, 6. Pinotti (It.) -24.
Konečné pořadí: 1. Evans (Austr.) 27:37:37, 2. Gesink (Niz.) -11, 3. Scarponi -15, 4. Basso -24, 5. Nibali (všichni It.) -30, 6. Pinotti -39.

Reklama