Hlavní obsah

Štybar si užil večer s Bakalou a na silnici se chce zatím učit

Cyklokrosový mistr světa Zdeněk Štybar má v těchto dnech napilno. V úterý ho vítali jako šampióna doma ve Stříbře, v sobotu byl jako čestný host na české miss a neustále pendloval mezi Belgií a Českem. Po dovolené v Dubaji už zase zvolna začíná jezdit na kole a vzhlíží k budoucnosti nejen v cyklokrosu, ale i v silničním týmu Quick Step, jehož je od března členem.

Foto: Petr Eret, ČTK

Zdeněk Štybar

Článek

Už víte, jak bude vypadat váš silniční program?

Začnu 4. května etapákem 4 dny v Dunkerque, pak jedu Picardii, Kolem Belgie a chtěl bych se dostat i na Kolem Švýcarska.

V cyklokrosu jste byl vždy maximalista, budete takový i na silnici?

Ze začátku si žádné ambice dávat nemohu. Po boku Boonena a dalších skvělých silničářů se chci učit a rozkoukávat. Za začátku bude jediným cílem ty závody dojíždět, ale třeba v spnu na Eneco Tour nebo Kolem Polska už bych rád jel na umístění.

Počítáte, že absolvujete kompletní cyklokrosovou sezónu?

Asi nepojedu čtyřicet závodů jako dosud, trošku to zredukuju. Začnu 24. září doma ve Stříbře a na svěťáky v Plzni a Táboře už chci být v top formě. Pojedu všechny seriály, jen možná skončím třeba hned po mistrovství světa, abych zregeneroval na jarní silniční klasiky.

Dvojnásobný mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar ukazuje silniční kolo, s nímž se připravuje na další sezónu.foto: ČTK/Petr Eret

Zapadnou do vašeho programu ještě horská kola? Lákal vás start na olympiádě v Londýně...

Došel jsem k závěru, že tři disciplíny na úrovni dělat nejde. Bylo by to trošku naivní a hloupé, takže s biky nepočítám.

Jak se vám jezdí na novém kole od Eddyho Merckxe?

Je nádherné, ale sžíváme se spolu. Je úplně jiné než Ridley, na kterém jsem jezdil dosud.

V sobotu jste se na české miss poprvé potkal se spolumajitelem týmu Quick Step Zdeňkem Bakalou. Jaké bylo setkání s českým miliardářem?

Byl jsem z toho trošku nervózní, seděl jsem celý večer vedle něj s Merckxem a sportovním ředitelem týmu Lefeverem. Pan Bakala na mě zapůsobil strašně příjemně. Je to velký fanoušek cyklistiky a sám aktivně jezdí. Říkal mi, že se letos na maratónu v Jihoafrické republice zlepšil oproti loňsku o hodinu a půl.

Reklama