Hlavní obsah

Cavendish vyhrál potřetí závod Grote Scheldeprijs

Cyklista Mark Cavendish opět prokázal své sprinterské schopnosti a vyhrál dnešní 99. ročník závodu Grote Scheldeprijs. Britovi ulehčil práci pád jeho soupeřů před cílem a získal tak v Belgii třetí triumf.

Foto: Felix Ordonez, Reuters

Brit Mark Cavendish z týmu HTC Columbia vyhrál 12. etapu Vuelty.

Článek

Ve finiši Cavendish hravě přesprintoval Rusa Denise Galimzjanova a Jevgenije Hutaroviče z Běloruska. Při průjezdu cílem ukazoval divákům tři prsty na počest svého třetího vítězství v nejstarším závodu ve Flandrech. Ve městě Schoten kraloval i v letech 2007 a 2008. "Tenhle závod má pro mě mimořádnou váhu, protože jsem tady dosáhl mezi profesionály prvního velkého vítězství," zářil rodák z ostrova Man.

Dojezd poznamenal pád, kterému se nevyhnul ani loňský vítěz Tyler Farrar z USA a dlouho pak seděl na zemi. Neuspěl ani domácí dvojnásobný vítěz závodu Tom Boonen, který spadl dvakrát již v průběhu dvousetkilometrové trasy.

Neprosadili se ani dva čeští cyklisté ve startovním poli. Leopold König dojel na 130. místě a František Raboň hned za ním, oba se ztrátou minuty a čtvrt.

Cyklistický jednorázový závod Scheldeprijs (200 km) v Belgii:
1. Cavendish (Brit.) 4:29:57, 2. Galimzjanov (Rus.), 3. Hutarovič (Běl.), 4. Van Dijk (Niz.), 5. McEwen (Austr.), 6. Chicchi (It.) všichni stejný čas, ...130. König, 131. Raboň (oba ČR) oba -1:16.

Reklama