Hlavní obsah

Kreuziger jel z domova na kole, kufr vezl masér

PRAHA

Do městečka Riva del Garda, kde dnes startuje etapový závod Kolem Trentina, vyrazil cyklista Roman Kreuziger na kole. Ze svého italského domova to má totiž jen zhruba padesát kilometrů, a tak to pojal jako lehký trénink. „Kufr s věcmi mi vzal do auta masér Nakano, který bydlí kousek ode mě,“ prozradil jezdec stáje Astana. „Byla to premiéra, na závody jsem asi z domova na kole ještě nejel,“ smál se do telefonu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Cyklista Roman Kreuziger

Článek

Kreuziger bude závodit po více než měsíční pauze, během níž jen trénoval. Absolvoval kemp ve značné nadmořské výšce na Tenerife a v pátek byl projíždět jednu z horských etap závodu Giro d’Italia s cílem na vrcholu Monte Zoncolan.

„Nemohli jsme vyjet jen poslední kilometr, protože je tam sníh. A z předposledního kopce jsme taky sjížděli dolů, protože na náhorní planině, kam se při Giru pojede, jsou dokonce až tři metry sněhu. Ale už na tom makají. Sníh odvážejí, aby se tam v květnu dalo jet,“ sdělil.

Na Trentino se těší, i když neví, co od sebe může čekat. „Bude mi chybět závodní rytmus, ale doufám, že se budu den ode dne rozjíždět,“ řekl Kreuziger. Začíná se časovkou na 13 kilometrů, cíl je v pátek v horském středisku Madonna di Campiglio. „Závěrečné dvě etapy budou těžší, ale nejsou to nějak extrémní hory,“ dodal český cyklista.

Reklama