Hlavní obsah

Belgičan Gilbert vyhrál po Amstel Gold Race i Valonský šíp

HUY

Belgický cyklista Philippe Gilbert z týmu Omega Pharma-Lotto vyhrál během několika dnů již druhou jarní klasiku. Po nedělním triumfu na Amstel Gold Race kraloval i dnešnímu Valonskému šípu. Hattrick může završit osmadvacetiletý jezdec v neděli při dalším jednorázovém závodu Lutych-Bastogne-Lutych.

Článek

Gilbertovi zbylo nejvíce sil ze všech před závěrečným prudkým stoupáním v ulicích města Huy. Tam nastoupil a stejně jako v neděli všechny soupeře setřásl. Na druhém místě dojel Španěl Joaquím Rodriguez z Kaťuše, třetí místo obsadil olympijský vítěz Samuel Sánchez z Euskaltelu.

Žádný z českých profesionálů se na startu neobjevil, do nedělní závěrečné klasiky Lutych-Bastogne-Lutych se však na poslední chvíli přihlásil Roman Kreuziger z Astany, jenž nyní absolvuje etapový závod Kolem Trentina. "Beru to jako test k dlouhým etapám na Giru, protože tady i následně na Romandii jsou poměrně krátké. Určitě se pokusím pomoci k co nejlepšímu výsledku Vinovi (Alexandru Vinokurovovi), který to vloni vyhrál," naznačil svou úlohu Kreuziger.

Reklama