Hlavní obsah

Kreuziger vyhrál závěrečnou etapu Kolem Trentina

Český cyklista Roman Kreuziger vyhrál závěrečnou etapu závodu Kolem Trentina. V těžkém stoupání v Madonně di Campiglio porazil člen týmu Astana na cílové čáře Itala Emanuela Sellu. Celkovým vítězem závodu se stal jiný domácí cyklista Michele Scarponi, který udržel těsný náskok sedmi sekund před Portugalcem Tiagem Machadem.

Foto: Sport.cz

Roman Kreuziger (vpravo) se blýskl v závěrečné etapě Kolem Trentina.

Článek

Kreuziger se radoval z etapového vítězství po více než roční odmlce a poprvé v dresu svého nového zaměstnavatele. Loni v únoru kraloval celému pětietapovému závodu Kolem Sardinie ještě coby lídr stáje Liquigas.

O vítězství sváděl Kreuziger souboj až do posledních metrů, po patnáctikilometrovém stoupání se jej v závěru držel ale jen Ital Sella, který mu o pár decimetrů podlehl. Třetí dojel se ztrátou osmi sekund Ukrajinec Jaroslav Popovyč.

Český profesionál bral závod Kolem Trentina především jako test svých sil před prvním vrcholem sezony, kterým je Giro d'Italia. Navíc čtyřiadvacetiletého cyklistu čeká o víkendu těžká jarní klasika Lutych-Bastogne-Lutych.

Cyklistický etapový závod Kolem Trentina - 4. etapa (161,5 km):
1. Kreuziger (ČR) 4:09:03 2. Sella (It.) stejný čas, 3. Popovyč (Ukr.) -8, 4. Voeckler (Fr.), 5. Machado (Portug.), 6. Scarponi (It.) všichni -24.
Konečné pořadí: 1. Scarponi 13:54:07, 2. Machado -7, 3. Ascani -33, 4. Pozzovivo (oba It.) -35, 5. Morabito (Švýc.) -38, 6. Kiserlovski (Chorv.) -42, ..15. Kreuziger -2:24.

Reklama