Hlavní obsah

Cyklokrosař Štybar se už nemůže dočkat, až odstartuje na silnici

BRUSEL

Dvojnásobný mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar se před prvním závodem na silnici v dresu své nové stáje Quick-Step cítí jako začátečník a připouští i jistou nervozitu. Jinak má ale před středečním startem závodu Čtyři dny v Dunkerque pocit, že je dobře připraven.

Foto: Petr Eret, ČTK

Zdeněk Štybar vyrazí poprvé na silniční závod.

Článek

"Chtěl bych, aby už byla středa," nechal se slyšet v úterním listu DH Les Sport Štybar. Na severu Francie ho čeká pět etap. "Už bych tam chtěl být. Cítím, že stres už začíná stoupat, jde ale o pozitivní stres. Bude to velká chvíle, až si připnu číslo," řekl český cyklista.

"Myslím, že jsem připraven, protože jsem v posledních týdnech dobře potrénoval," připomněl pobyt na Mallorce. "Mým cílem je naučit se pohybovat v pelotonu a pomáhat kolegům z týmu," dodal pětadvacetiletý jezdec.

I v předchozí stáji Fidea startoval Štybar v létě v rámci přípravy na cyklokrosovou sezónu v silničních závodech, v barvách Quick-Stepu by se rád více prosadil i na silnici, kde pojede kvalitnější závody než v minulosti. V květnu by měl startovat ještě v závodech Kolem Picardie a Kolem Belgie a v červnu ho nejspíš čeká elitní podnik Kolem Švýcarska.

Reklama