Hlavní obsah

Byla to legrace, řekl po závodní premiéře v Quick Stepu Štybar

ORCHIES

Spokojenost s umístěním i dobrý pocit ze závodu vyjádřil po svém soutěžním debutu v belgické stáji Quick Step dvojnásobný mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar. Za sebou měl v tu chvíli první etapu závodu Čtyři dny v Dunkerque na severu Francie, v níž ve středu dojel na 55. místě ve stejném čase jako vítězný Němec Marcel Kittel.

Foto: Petr Eret, ČTK

Zdeněk Štybar

Článek

Štybar dorazil do cíle v hlavním poli a 180 kilometrů dlouhou trať z Dunkerque do Orchies si zjevně užíval. "Byla to celkem legrace," uvedl na svých webových stránkách pětadvacetiletý cyklista. Na závod se hodně těšil a připustil, že je v pozitivním stresu, ale nervozita šla stranou. "Vůbec jsem nebyl nervózní, protože jsem nevěděl, co od sebe očekávat," dodal.

Jeho premiéra ve špičkovém týmu byla o to těžší, že se jel rychlý závod. "Bylo to hodně rychlé a taky těžké, vždyť prvních sto kilometrů jsme jeli za dvě hodiny," poznamenal Štybar. "Závěr byl navíc dost nebezpečný, na posledním kilometru byly u silnice na straně zaparkovaná auta," vysvětlil Štybar.

Přestože za cíl si před závodem vytkl naučit se pohybovat v pelotonu, pomáhat kolegům z týmu, dostat do sebe závodní rytmus a neměl žádné velké ambice, nechtěl dojet hluboko v poli poražených. "S umístěním jsem spokojený. Uvidíme, jak to půjde v další etapě, kde jsou dva kopce," vyhlížel Štybar další část závodu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články