Hlavní obsah

Cyklista López míří z Astany do stáje Movistar

Kolumbijský cyklista Miguel Ángel López poprvé v profesionální kariéře mění působiště. Ze stáje Astana, za kterou šestadvacetiletý silničář jezdil od roku 2015, míří do týmu Movistar, kde se dohodl na spolupráci na příští sezonu.

Foto: Sport.cz

Kolumbijec Miguel Ángel López na trati závodu Kolem Katalánska.

Článek

Uznávaný vrchař letos poprvé v kariéře absolvoval nejslavnější závod světa Tour de France. Zaujal vítězstvím v nejtěžší etapě v Alpách a celkově skončil šestý. Na závodech Grand Tours sice stále čeká na velký triumf, ale i tak na nich má pozoruhodnou bilanci. Z osmi startů byl šestkrát nejhůře osmý a dvakrát závod nedokončil.

Jedním z těchto případů bylo i letošní Giro d'Italia, které pro třetího muže Gira i Vuelty v roce 2018 skončilo po pouhých devíti kilometrech. V úvodní časovce najel jeden z hlavních favoritů celého závodu na nerovnost na silnici, ztratil kontrolu nad kolem a naboural do bezpečnostních bariér.

"Jsem moc šťastný, že budu i tentokrát součástí jednoho z hlavních týmů světa cyklistiky. Budu se nadále snažit dosáhnout toho, abych naplnil svůj potenciál a nejlepší možnou cestou tak reprezentoval tým Movistar i Kolumbii," uvedl López v tiskové zprávě španělského týmu.

Reklama

Související témata: