Hlavní obsah

VIDEO: Cyklista Tondó zahynul pod vraty od garáže

GRANADA

Španělský cyklista Xavier Tondó přišel o život při tragické domácí nehodě. Dvaatřicetiletý jezdec se snažil otevřít vrata od garáže, když se rozjelo jeho auto a namáčklo ho na vrata, která ho rozdrtila.

Foto: Lionel Cironneau, ČTK/AP

Španělský cyklista Xavier Tondó na archivním snímku z března 2011 ze závodu Paříž - Nice.

Článek

Uvedl to dnes mluvčí španělské policie Juan Carlos López s tím, že v době incidentu ve voze seděl jeden člověk na místě pasažéra. Podle rozhlasové stanice Cadena SER Tondó vyrážel na vysokohorské soustředění do Sierra Nevady s krajanem a týmovým kolegou Beňatem Intxaustim.

Člen elitní stáje Movistar byl v přípravě na Tour de France. Jeho rodině na dálku kondoloval vedoucí jezdec Gira d'Italia Španěl Alberto Contador. "Byl to úžasný člověk, který miloval cyklistiku jako málokdo. Bude mi hodně chybět. Odpočívej v pokoji," uvedl prostřednictvím Twitteru.

Po tragické Tondóvě nehodě byla dnes na Giru během volného dne zrušena tisková konference s Contadorem a před úterní 16. etapou cyklisté věnují zesnulému kolegovi minutu ticha. Tým Movistar oznámil, že na Giru bude pokračovat. "Jsme zdrceni, ale rozhodli jsme se, že nejlepší bude vzdát Xavimu hold na kole," řekl manažer stáje Eusebio Unzué.

Tondó letos vyhrál etapový závod Kolem Kastilie a Leónu. V minulosti vyhrál také závod Kolem Portugalska, vybojoval etapová prvenství na Paříž - Nice a Kolem Katalánska. V loňském roce byl celkově šestý na Vueltě.

Reklama