Hlavní obsah

Evansovi se nelíbí průtahy kolem Contadorova dopingu

MELBOURNE

Australský cyklista Cadel Evans se pozastavil nad průtahy, které provázejí dopingový případ kolem Alberta Contadora. Španělský jezdec měl na loňské Tour de France pozitivní test na clenbuterol, dosud však nebylo definitivně rozhodnuto o tom, zda dopoval, nebo ne.

Foto: Francois Lenoir , Reuters

Alberto Contador zatím závodí dál. A dobře.

Článek

"Jestli je nevinný, tak doufám, že se to prokáže. Jestli ne, tak si zaslouží být potrestán," citovala Evanse agentura AP. "Proč se to pořád tak protahuje, je pro mě záhada," dodal dvojnásobný druhý muž Tour de France.

Australský cyklista Cadel Evansfoto: ČTK/AP/Gian Mattia D´Alberto

Contador byl po pozitivním testu suspendován, španělský svaz pak ale uznal vysvětlení, že clenbuterol měl v těle kvůli kontaminovanému masu, a trest zrušil. Proti tomu se Mezinárodní cyklistická unie UCI a Světová antidopingová agentura WADA odvolaly k arbitráži, která však už podruhé rozhodnutí odložila a verdikt vynese začátkem srpna. Contador tak bude moci jet na letošní Tour, kde loni potřetí vyhrál.

Proč to u ostatních sportů jde?

"Nevím, proč v cyklistice tyhle věci trvají tak dlouho. Jiné sporty mají podobné problémy, ale vypořádají se s nimi rychle, zatímco my se tím zaobíráme skoro celý rok," přidal Evans. "My jsme placení za to, abychom byli nejrychlejší. U právníků je to ale asi obráceně. Chápu, že takové věci potřebují čas a vše se musí prověřit, ale stejně jako ostatní bych už chtěl, abychom znali konečné rozhodnutí," prohlásil čtyřiatřicetiletý Australan.

Reklama

Související témata:
Průtahy