Hlavní obsah

Cyklisté Armstrong a Hamilton se potkali v restauraci. A vznikl konflikt

ASPEN

Bývalí cyklističtí týmoví kolegové Lance Armstrong a Tyler Hamilton, které rozdělila dopingová aféra, se v sobotu náhodně sešli v restauraci v Aspenu. Výsledkem byla konfrontace, po které majitelka podniku doporučila Hamiltonovi, aby si příště zašel na jídlo jinam.

Článek

Olympijský vítěz v časovce z Atén 2004 Hamilton v květnovém rozhovoru pro televizní stanici CBS obvinil Armstronga z dopingu. Americký cyklista, jenž byl sám přistižen při podvádění, působil se sedminásobným vítězem Tour de France šest let v týmu US Postal.

Armstrong to stejně jako všechny ostatní nařčení v minulosti odmítl s tím, že neměl nikdy pozitivní dopingový test. Zároveň obvinil Hamiltona, že si údajnou lží dělá reklamu pro svou knihu.

Oba bývalí parťáci se setkali v sobotu restauraci Cache Cache v Aspenu, kde slavný Texasan bydlí. Hamilton, který byl v Coloradu na akci pořádané outdoorovým magazínem Outside, o Armstrongově zálibě ve francouzské restauraci věděl, myslel si však, že je mimo město.

Podle zpravodaje magazínu Outside došlo ke konfrontaci mezi bývalými americkými cyklisty u záchodů, kde prý Armstrong zablokoval Hamiltonovi průchod. "Lance do toho chtěl jít. Říkal jsem mu něco jako: 'Pojďme ven a pobavíme se někde jinde, kde nebude tolik lidí.' Ale on nechtěl. 'Nikoho to nezajímá,' řekl," popsal Hamilton setkání s Armstrongem, jenž mu prý začal nadávat.

Armstrong konfrontační náboj setkání popřel, prý se jen svého bývalého kamaráda zeptal: "Hej, co je?"

Když se Hamilton vrátil ke svému stolu, přišla k němu majitelka restaurace Cache Cache Jodi Larnerová, Armstrongova kamarádka. Otřesenému Hamiltovi dovolila dojíst, ovšem s dodatkem, že pro příště už není v podniku vítán.

Armstrong a někteří členové týmu jsou v současnosti předmětem federálního vyšetřování. Vyšetřovatelé spolupracují s evropskými antidopingovými agenturami a během léta by mohla padnout první obvinění.

Reklama