Hlavní obsah

Radioshack postaví na Tour proti Contadorovi čtyři kapitány

Cyklistický tým Saxo Bank-SunGard bude mít na červencové Tour de France pouze jednoho očekávaného lídra - obhájce loňského vítězství Alberta Contadora. Jeden z jeho hlavních rivalů, stáj Radioshack, určil ve snaze zastavit španělskou hvězdu hned čtyři kapitány.

Foto: Reuters

Alberto Contador táhne peloton

Článek

Tým Saxo Bank-Sungard dnes oznámil devítičlennou sestavu pro Tour, která se příliš neliší od předpokladů. Hlavními pomocníky a strážci trojnásobného vítěze Contadora by měli být jeho krajané Jesús Hernández, Dani Navarro a Benjamin Noval.

"Jedeme na vítězství. Všichni jezdci budou moci Alberta maximálně podpořit. Tým dokáže chránit Alberta, ale také jet agresivně. Budeme silní na rovině i v horách," uvedl šéf stáje Bjarne Riis, vítěz Tour z roku 1996.

Čtvrtému Contadorovu triumfu bude chtít zabránit nejen Leopard-Trek s hlavním vyzyvatelem Andym Shleckem z Lucemburska, ale i Radioshack. Bývalý tým Lance Armstronga sází na zkušeného Němce Andrease Klödena, Slovince Janeze Brajkoviče a americké duo Chris Horner, Levi Leipheimer.

"Mít hodně kapitánů určitě není ideální situace, ale věříme, že z ní dokážeme udělat naši výhodu. Společně jsme dost silní, abychom mohli bojovat proti Contadorovi a bratrům Schleckům," uvedl šéf týmu Johan Bruyneel, jenž dovedl Armstronga k sedmi vítězstvím na Tour a Contadora k jeho první výhře v roce 2007.

Osmadvacetiletý Contador bude 2. července na startu Tour v roli obhájce přesto, že ještě není dořešený jeho dopingový případ z minulého ročníku. Španělský cyklista měl loni na "Staré dámě" pozitivní test na zakázaný clenbuterol, nicméně národní svaz ho nepotrestal. Proti tomu se odvolala Mezinárodní cyklistická unie (UCI) i Světová dopingová agentura (WADA), ovšem Sportovní arbitrážní soud (CAS) v Lausanne rozhodne až v srpnu.

"Je těžké přijmout fakt, že po roce stále ještě neznáme konečný verdikt. Doufali jsme, že ho (Contadora) přivítáme osvobozeného od všech dopingových obvinění," posteskl si nad průtahy ředitel Tour Christian Prudhomme.

Reklama

Související témata: