Hlavní obsah

Raboňovu týmu HTC-Highroad hrozí zánik

LONDÝN

Cyklistické stáji HTC-Highroad, zaměstnavateli českého profesionála Františka Raboně, hrozí zánik. Nejlepší světový tým podle žebříčku UCI potřebuje najít nového sponzora, jinak na konci sezony skončí.

Foto: Milan Malíček, Právo

Cyklista František Raboň

Článek

"Pokud nezískáme sponzora do konce Tour de France, budeme si muset sednout a začít zvažovat jak ukončit naše fungování," řekl agentuře AFP manažer stáje Bob Stapleton. "Nejlepší světový tým, lídr v našem sportu po několik let, potřebuje nového titulárního partnera," dodal.

Tým, který vznikl na troskách dopingovými aférami poznamenané stáje T-Mobile, získal od roku 2008 celkově 460 vítězství včetně téměř 50 etapových triumfů na závodech tří Velkých Tour. Nyní se však ocitl ve složité situaci.

Kontrakt s jedním z titulárních sponzorů, tchajwanskou společností HTC, vyrábějící mobilní telefony, na konci sezony vyprší. I když jednání o nové podobě smlouvy probíhají, Stapleton uvedl, že stále kvůli nejisté budoucnosti prožívá mnoho bezesných nocí.

Podle něj je na vině špatná image cyklistiky kvůli dopingovým skandálům. "Máme hodně co nabídnout. Ale vždycky slyšíme totéž: sponzoři milují cyklistiku, ale nechtějí být spojováni s dopingem," dodal manažer HTC-Highroad.

Reklama

Související témata: