Hlavní obsah

Biker Kulhavý získal stříbro na MS v maratonu

Biker Jaroslav Kulhavý získal stříbrnou medaili na mistrovství světa v maratonu v italské Montebelluně. Český vicemistr světa v olympijském cross country nestačil na trati dlouhé 115,7 kilometru pouze na svého kolegu z týmu Specialized Racing Christopha Sausera ze Švýcarska, jenž ho porazil o 3:09 minuty.

Foto: Michal Červený, www.mtbs.cz

Jaroslav Kulhavý

Článek

Kulhavý dosáhl na medailové umístění i přesto, že jeho přípravu na šampionát výrazně narušila před deseti dny nehoda. Krále české cyklistiky za rok 2010 srazilo minulý čtvrtek při tréninku auto, Kulhavý přišel o dva přední zuby a měl zlomené nosní kůstky.

"Na to, co mě minulý týden potkalo, jsem s druhým místem určitě spokojený. Je těžké říct, jestli by to bylo lepší, kdybych včera nedobral antibiotika. Christoph jel dnes výborně a jsem rád, že se našemu týmu povedl takový výsledek. Na druhou stranu je to po mistrovství světa v cross country zase druhé místo, to mě trošku štve. Ještě si budu muset na ten (duhový) dres chvilku počkat," řekl Kulhavý serveru mtbs.cz po zisku stříbra.

Úřadující mistr Evropy v cross country si dojel pro medaili bezpečně, třetího Mirka Celestina z Itálie za sebou nechal o více než dvě a půl minuty a čtvrtého Tima Böhmeho z Německa o čtyři minuty. Pětatřicetiletý Sauser získal druhý maratonský titul po ročníku 2007.

Kulhavý výrazně vylepšil dosud nejlepší český výsledek na MS v maratonu, který osmnáctým místem před dvěma lety zaznamenal Jan Jobánek. Z Itálie se Kulhavý přesouvá do kanadského Mont Sainte Anne, kde ho příští víkend čeká další závod Světového poháru v cross country. V průběžném pořadí je český cyklista druhý.

Závod žen vyhrála Dánka Annika Langvadová. Dva dny poté, co obhájila dánský titul v časovce na silnici, porazila o více než dvě minuty německou veteránku Sabine Spitzovou. Třetí byla loňská šampionka Esther Süssová ze Švýcarska.

Reklama