Hlavní obsah

Fränka Schlecka bodl během časovky na Tour hmyz

REDON

S bodnutím od včely nebo vosy v ústech absolvoval celou týmovou časovku v neděli na cyklistické Tour de France Fränk Schleck. Starší bratr velkého favorita závodu Andyho hmyz spolknul hned v úvodu časovky, ale naštěstí neměl alergickou reakci a 23 kilometrů s týmem ve vysokém tempu odjel. Formace Leopard Trek skončila čtvrtá se ztrátou čtyř sekund na vítězný Garmin.

Foto: Bogdan Cristel, Reuters

Frank Schleck. Archivní foto.

Článek

"Ze začátku jsem zpanikařil, ale pak jsem si vzpomněl, že už se mi to stalo a uklidnil jsem se. Naštěstí nejsem alergický," popsal své trable agentuře AP jednatřicetiletý lucemburský jezdec před startem dnešní třetí etapy, po níž uhájil sedmé místo průběžného pořadí těsně před bratrem.

"Jednou už mě něco bodlo doma v Lucemburku do krku a hodně to nateklo. A taky bolelo. Co jsem spolknul tady, to nevím, podle chuti jsem to nepoznal," bral s humorem nejčerstvější nepříjemnou zkušenost.

Bodnutí může vyvolat alergickou reakci a cyklisté pak musejí vzít steroidní hormon kortizon, které by však způsobil dopingový nález. Kvůli této hrozbě před deseti lety musel z Tour odstoupit Američan Jonathan Vaughters. Vosa ho bodla do oka a to mimořádně nateklo. "Rok nato pravidla změnili. Teď už se na alergickou reakci mohou kortizony brát," řekl Vaughters, jenž je nyní šéfem stáje Garmin.

Reklama

Související témata: