Hlavní obsah

TOUR: Kreuziger pokračuje se speciální dlahou. Chce dres pro nejlepšího vrchaře

Po dvou pádech už Roman Kreuziger nemá reálné šance na skvělé umístění v celkovém pořadí, ale přesto nehází flintu do žita. Během pondělního dne volna zkoušel český cyklista Astany na naražené zápěstí speciální dlahu, a protože už se cítí o něco lépe, spřádá plány do dalších etap Tour de France.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Cyklista Roman Kreuziger

Článek

V jakém stavu je vaše ruka?

Byl jsem pro jistotu ještě jednou na rentgenu, jestli tam opravdu není něco zlomeného. Ukázalo se, že ne. Je to jen silně naražené, šlachy jsou napnuté, ale cítím se líp. Dostal jsem takovou speciální dlahu, která by zápěstí měla lépe fixovat a ruku nebudu muset mít zafačovanou jako v minulých dnech.

Co všechno s vámi doktoři a maséři dělají?

Nechci prozrazovat úplně všechno, ale máme tady třeba přístroje, které fungují na bázi elektromagnetické terapie. To pomáhá hodně.

V prvním týdnu Tour jste dvakrát spadl. Věříte, že už jste si smůlu vybral?

Doufám, že tímhle dnem volna uzavřeme negativní stránku Tour. Všechno se ještě může otočit k lepšímu. Počítám s tím, že se ještě první dva dny po volnu budu dávat dohromady, ale pak už bych chtěl něco ukázat.

S čím budete spokojen?

S vyhranou etapou. A protože je před námi ještě hodně horských etap, tak bych se třeba pokusil o puntíkatý dres nejlepšího vrchaře. Jiný dres už reálný není.

Kdy budete schopen bojovat o vítězství?

V týmu věří tomu, že budu stoprocentně v pohodě na Alpy. Já doufám, že to bude dřív, chtěl bych zajet už jednu etapu v Pyrenejích. Ale do úniku půjdu, až se budu cítit stoprocentně zdravý a silný.

Mluvil jste s týmovým lídrem Vinokurovem, který v neděli po hrozivém pádu odstoupil se zlomenou stehenní kostí?

Psali jsme si. Ještě večer ho operovali a v pondělí už byl docela v pohodě, komunikoval. Byl by moc rád, kdybychom pro něj vyhráli tu etapu, tak se o to budeme ze všech sil snažit. Nejdůležitější ale je, aby se dal dohromady.

Reklama