Hlavní obsah

Na Tour přistižený cyklista Kolobněv jakýkoliv doping popírá

AURILLAC

Ruský cyklista Alexandr Kolobněv, který při Tour de France uvízl v síti dopingových komisařů, jakékoliv vědomé užití zakázaných látek odmítá. Předloňský vicemistr světa zároveň popřel informace, že byl propuštěn ze stáje Kaťuša.

Foto: Reuters

Ruský cyklista Alexandr Kolobněv neprošel dopingovým testem na Tour.

Článek

Třicetiletý Kolobněv měl pozitivní test na diuretika, která nemají povzbuzující účinky, ale mohou sloužit k maskování zakázaných podpůrných substancí. Při testování ze středy 6. července byly v jeho těle nalezeny stopy hydrochlorothiazidu.

"Včera během odpočinkového dne bylo zveřejněno, že laboratoře našly substanci - hydrochlorothiazid. Ale kde se vzala, to vůbec nevím," uvedl dnes v oficiálním prohlášení Kolobněv, jehož hotelový pokoj v pondělí okamžitě prohledala francouzská policie, ale nenašla "nic podezřelého".

Mezinárodní cyklistická unie uvedla, že Kolobněvovi nemůže zabránit v pokračování v závodu, protože v případě nálezu hydrochlorothiazidu nemusí jít o závažné provinění.

Jezdci v pondělí začala čtyřdenní lhůta na to, aby požádal o prověření kontrolního vzorku B. Pokud by i ten potvrdil pozitivní nález, měl by být Kolobněv podle interních týmových regulí stáje Kaťuša vyhozen. K tomu zatím podle vyjádření samotného cyklisty dosud nedošlo. "Vyhozen jsem nebyl," uvedl Kolobněv.

O budoucnosti dvojnásobného ruského šampiona z let 2004 a 2010 v Kaťuše měl přitom mluvčí týmu Sergej Ušakov v pondělí jiné informace. "Byl propuštěn a podle interních týmových pravidel nám bude muset zaplatit odškodné za poškození image Kaťuše, až bude případ uzavřen," řekl Ušakov agentuře Reuters.

Reklama