Hlavní obsah

Evans bude v časovce útočit na celkové vítězství v Tour de France

Na Tour de France se bude v sobotu rozhodovat o celkovém vítězi. Cyklisté absolvují v předposlední 20. etapě časovku na 42,5 km v Grenoblu, která by měla určit, kdo se bude v neděli v Paříži radovat z cenného triumfu.

Foto: ČTK/AP

Lucemburčan Andy Schleck se raduje z triumfu v královské etapě Tour de France. V sobotní časovce bude hájit žlutý trikot vedoucího jezdce Tour.

Článek

V páteční závěrečné alpské etapě se posunul do čela průběžného pořadí Andy Schleck z Lucemburska, který vede o 53 sekund před svým bratrem Fränkem. Za hlavního adepta na žlutý trikot pro lídra závodu je však považován zatím třetí Australan Cadel Evans, který je výborný časovkář. Od prvního místa ho dělí 57 sekund.

Velkou ztrátu má navzdory pátečnímu útoku obhájce titulu a trojnásobný šampión Tour Španěl Alberto Contador, jenž zaostává o 3:55 minuty. Český cyklista Roman Kreuziger je 112. s odstupem téměř tří hodin.

První závodník vyjel na trať již v 10:26, další budou vyrážet ve dvouminutových odstupech, poslední dvacítka po třech minutách. Jako poslední vyrazí do souboje s chronometrem majitel žlutého trikotu Andy Schleck v 16:18. Cyklisté při sobotní časovce překonají převýšení bezmála čtyři sta metrů.

Reklama

Související témata: