Hlavní obsah

Cyklista Iglinskij řídil ve Francii příliš rychle a opilý

NICE

Mladší z kazašských cyklistických bratrů Iglinských Valentin má ve Francii problémy se zákonem kvůli příliš rychlé jízdě a řízení v opilosti. Sedmadvacetiletý týmový kolega Romana Kreuzigra z Astany navíc čelil podezření, že při nebezpečné jízdě začátkem tohoto týdne byl pod vlivem drog. To však testy krve vyvrátily.

Článek

Iglinskij na rozdíl od svého bratra Maxima nestartoval na nedávné Tour de France a v pořadatelské zemi si udělal negativní reklamu. Povolenou maximální rychlost na dálnici u Nice překročil o 93 km/h a následně neobstál při dechové zkoušce, která mu naměřila 1,28 promile. Dostal pokutu 1900 eur (asi 46 tisíc korun), přišel do vyřešení případu o řidičský průkaz a ve čtvrtek vypovídal u soudu.

Ve francouzských médií se navíc spekulovalo, že měl v těle kokain a jel z večeře s manažerem stáje Astana Alexandrem Vinokurovem. Obojí kazašský cyklista popřel. "Tyto pomluvy (s drogami) škodí mé pověsti a mohou mě připravit o práci," prohlásil Iglinskij s tím, že zvažuje podání žaloby pro šíření pomluvy. Za své prohřešky se už veřejně omluvil.

Reklama