Hlavní obsah

Evans a Hincapie prodloužili své působení ve stáji BMC Racing

SANTA ROSA

Elitní světoví cyklisté Cadel Evans a George Hincapie podepsali nové kontrakty se svou současnou stájí BMC Racing. Čtyřiatřicetiletý vítěz Tour de France Evans by měl podle smlouvy působit v týmu minimálně do roku 2014. O čtyři roky starší Hincapie se dohodl na jednoletém kontraktu. Oba působí v americké stáji od loňska.

Foto: Laurent cipriani, ČTK/AP

Cyklista George Hincapie

Článek

"Mít tyto dva zpátky v týmu i pro příští rok nám umožňuje pokračovat v růstu. Oba kapitáni zůstávají na palubě, aby vedli a učili ostatní v naší organizaci," řekl šéf týmu a generální manažer Jim Ochowicz. "George potřebujeme, aby pomohl v rozvoji mladým jezdcům, jako jsou Taylor Phinney a Greg Van Avermaet," dodal Ochowicz.

Pokračování spolupráce si pochvaluje i Evans. "Těším se na roky, které přijdou. Budeme i nadále pracovat a zlepšovat se. Cítím, že jako tým společně neustále rosteme. Byla to dosud zábavná a uspokojivá cesta. Od začátku jsem cítil, jak moc mi stáj věří jakožto svému členovi, často i jako lídrovi. Dlouhodobý kontrakt to také nejlépe potvrzuje," uvedl Australan.

Pro Američana Hincapieho bude další sezona již osmnáctou v profesionální pelotonu. V dosavadní kariéře stihl již 16 startů na Tour de France a hned v devíti případech byl členem stáje, pro niž jezdil i vítěz. Vedle Evanse pomohl k prvenství Albertu Contadorovi (2007) a nechyběl ani u nadvlády Lance Armstronga v letech 1999 až 2005.

Pokud se dostane do týmu i pro příští rok, se 17 absolvovanými závody se osamostatní v čele historického pořadí. Dosud se o rekord dělí s Nizozemcem Joopem Zoetemelkem.

"Jsem nadšený, že se mohu i nadále podílet na úspěších tohoto týmu, a další rok tady mi umožňuje rozvíjet jeho dobré jméno. Ty dva roky s BMC Racing překonaly mé očekávání a pomoci Cadelovi vyhrát Tour de France byl pro mě jeden z vrcholů kariéry," prohlásil Hincapie.

Reklama