Hlavní obsah

Tohle vítězství věnuji Bakalářovi, říká Slovák Sagan po triumfu na etapě v Polsku

PRAHA

Skvělého úspěchu dosáhl ve čtvrté etapě závodu Kolem Polska slovenský cyklista Peter Sagan. Zásluhou závěrečného spurtu nechal za svými zády všechny své soupeře a po vítězné etapě vyjede do té další v žlutém dresu pro nejlepšího závodníka. Své vítězství věnoval novináři a komentátorovi Robertu Bakalářovi, který ve středu ve věku 71 let podlehl dlouhé a těžké nemoci.

Foto: Lionel Cironneau, ČTK/AP

Slovenský cyklista Peter Sagan.

Článek

„Dnešní vítězství věnuji skvělému komentátorovi Robertu Bakalářovi, se kterým jsem se nejednou viděl nebo mi telefonoval,“ prohlásil na svých internetových stránkách jednadvacetiletý cyklista.

„Zaslouží si to. Během závodů jsem si na něj několikrát vzpomněl,“ vzdal Sagan úctu zesnulé cyklistické a žurnalistické legendě.

Sagan se po vítězné čtvrté etapě v závodu Kolem Polska převlékl do žlutého trikotu pro nejlepšího závodníka. A tajně doufá, že v něm vydrží i po dalších etapách. „Jsem rád, že jsem vyhrál s větším náskokem (o 3 vteřiny) a zítra si můžu obléct žlutý dres. Zítřejší etapa je ještě v pohodě, takže bych si ho mohl udržet i do té další. Hodně napoví páteční, o mnoho náročnější etapa,“ uzavřel slovenský cyklistický talent.

Reklama

Související témata: