Hlavní obsah

Raboňův tým HTC-Highroad na konci sezony skončí

LONDÝN

Cyklistický tým HTC-Highroad, za který jezdí i Čech František Raboň, na konci sezony skončí. Oznámil to majitel stáje Bob Stapleton, jemuž se nepodařilo najít nové sponzory.

Foto: Milan Malíček, Právo

Cyklista František Raboň

Článek

Tým, který v roce 2007 vznikl na troskách slavného německého Telekomu a později T-Mobile, tak končí v profipelotonu po čtyřech letech. Jeho jezdci v čele se spurtérskou hvězdou Markem Cavendishem získali pouze letos 47 vítězství (a 46 ženy) a tým byl nepřetržitě v čele světového žebříčku.

Přesto se Stapletonovi nepodařilo získat nového partnera místo končící tchajwanské společnosti vyrábějící mobilní telefony HTC a dnes novinářům oznámil rozhodnutí o rozpadu.

"Bez dostatečného finančního zajištění už nemůžeme být lídrem v našem sportu, což byla idea, s kterou jsme do toho šli. Proto je nejlepší nechat naše lidi jít," vyzval Stapleton cyklisty k hledání nového zaměstnavatele. Přesto doufá, že by mohl zachránit alespoň ženskou formaci.

Pro Raboně byla tato stáj dosud jediným působištěm v profesionálním pelotonu. V letech 2006-07 byl členem T-Mobile a pak plynule přešel do nástupnického týmu. Letos například s HTC-Highroad vyhrál časovku družstev na Giru d'Italia.

Reklama

Související témata: