Hlavní obsah

Svalovec Prokop fušuje do řemesla hubeňourům, kvůli bicepsům stříhal dres

PRAHA

Bicepsy má takové, že musel reprezentační dres velikosti XL na rukávech rozstřihnout. A hned při první testovací jízdě na sprinterské trati zabral tak, že u svého kola přerval řetěz. Král fourcrossu Michal Prokop jako by na Světovém poháru v cross country v Novém Městě na Moravě do vytrvalecké partičky vyzáblých hubeňourů ani nepatřil...

Foto: Jan Němec

Michal Prokop při SP v Novém Městě na Moravě.

Článek

Nabídku ale od reprezentačního kouče Jana Slavíčka dostal a ochotně ji využil. A hned dvakrát: v pátečním sprintu se probil do osmifinále, v neděli jej pak čeká hlavní závod v elitní kategorii cross country. „Ale neumím si představit, jak na tom jsem, co můžu čekat. V neděli asi budu rád, když objedu jedno kolo…,“ vyprávěl se smíchem Prokop.

Jeden z nejvýznamnějších závodníků v historii českých horských kol při závodech v Novém Městě testuje nový 29palcový bike Specialized, svou účast bral ale s plnou vážností. Absolvoval dokonce i pro něj nezvyklé vytrvalostní tréninky s až dvouhodinovými výjezdy.  „Ale za týden mě čeká olympijská prověrka v bikrosu v Londýně, takže jsem nemohl úplně změnit priority,“ přiznal.

Reklama