Hlavní obsah

Kulhavý spěchal do posilovny a na tiramisu

PRAHA

Za poslední dny toho Jaroslav Kulhavý, čerstvý mistr světa v cross country horských kol, moc nenaspal. V noci z neděle na pondělí cestoval autem ze Švýcarska do Česka, sám si to odřídil, ráno musel na vyšetření do nemocnice, po obědě absolvoval tiskovou konferenci. Ale nejvíc ze všeho se těšil, jak v podvečer půjde protáhnout tělo do posilovny doma v Ústí nad Orlicí.

Foto: Michal Červený/mtbs.cz

Jaroslav Kulhavý si užívá se zlatou medailí mistra světa.

Článek

„Mám to domluvený s kámošema. Půjdeme si zacvičit a pak zajdeme do pizzerie. Jen to nesmím s tím jídlem přehánět, protože od přítelkyně mám slíbený kilový tiramisu,“ prozrazoval s úsměvem, když si k obědu pochutnával na kuřecích steacích.

Vyšetření v nemocnici nepotvrdilo, že by měl zlomená žebra, a tak může odjet plánovaný program do konce sezóny. „Doma se neohřeju, v pátek jedu do Itálie na Dolomitenmana. Uvidím, jak to bude s cyklokrosy, protože první svěťák v Plzni koliduje s bikovým závodem v rakouském Leogangu, kde se na nové trati koná příští rok mistrák světa. Rád bych si ji vyzkoušel,“ říkal člen týmu Specialized Racing.

Příští rok bude jeho hlavní motivací olympiáda. „I když teda ještě nejsou jasný nominační kritéria. Ale vzhledem k tomu, že jsem mistr světa, tak by mě snad nominovat mohli,“ rýpnul si do Českého cyklistického svazu. „Vypadá to, že budeme mít pro závod mužů tři místa, o který může být docela boj. Pro ostatní kluky by bylo lepší, kdyby ta kritéria už znali,“ přiznal Kulhavý.

Potkal se s Prokopem

V pondělí se potkal v rámci tiskové konference s dalším českým mistrem světa ze Champéry Michalem Prokopem, který ovládl fourcross. „Vůbec jsem o tobě nepochyboval, že to dáš. Věděl jsem, že tě o vítězství může připravit jen nějakej defekt,“ řekl mu Prokop. „To já v jednu chvíli pochyboval,“ odpověděl se smíchem Kulhavý. „Teď vím, že se mi povedla fakt velká věc...“

Kulhavý dobře ví, že příští rok bude v duhovém dresu mistra světa víc pod tlakem. „V první řadě si budu závody užívat. Půjdu do sezóny s čistou hlavou a vím, že je potřeba dál tvrdě makat. Člověk nesmí nic zaspat,“ věděl český šampión.

Reklama