Hlavní obsah

Manžel a trenér slavné cyklistky Longové prý kupoval EPO

PAŘÍŽ

Jméno legendy ženské cyklistky Jeannie Longové je v poslední době stále více spojováno s dopingem. Třináctinásobné mistryni světa hrozí disciplinární postih za trojí nenahlášení místa pobytu během 18 měsíců antidopingovým komisařům a její manžel a trenér je nyní vyšetřován kvůli podezření, že v roce 2007 kupoval zakázanou látku EPO. Ten nařčení odmítl.

Foto: Fotobanka Profimedia

Ilustrační foto

Článek

Francouzská cyklistická federace dnes oznámila, že s Patricem Ciprellim zahájila disciplinární řízení a do vyřešení případu mu zastavila činnost. Podle deníku L'Équipe si kouč slavné cyklistky opatřil dopingovou látku z Číny prostřednictvím bývalého amerického profesionála Joea Pappa.

Balíček s látkou EPO směřoval na Yolandu Ciprelliovou, blízkou příbuznou páru, jež žije nedaleko domova manželů Ciprelliových ve Francouzských Alpách.

"Ciprelli ji nejmenoval, ale mluvil o své manželce. Vyrozuměl jsem, že Longová měla být příjemcem toho EPO, ale chtěl to zaplatit on a zaslat na adresu třetí osoby," uvedl Papp pro L'Équipe.

Ciprelli prostřednictvím svého právníka Bruna Ravaze tvrzení listu odmítl a kopie své údajné e-mailové konverzace s Pappem označil za podvrh. "Můj klient tvrdí, že ty dokumenty jsou zfalšované, a bude se této pomluvě bránit soudní cestou. Na internetu je jednoduché ukrást něčí identitu," dodal Ciprelliho právní zástupce.

Zatím není jasné, jak nejnovější aféra ovlivní účast Longové na mistrovství světa v Kodani. I ve dvaapadesáti letech patří k hvězdám ženské cyklistiky a letos získala už 59. francouzský titul.

Reklama

Související témata: