Hlavní obsah

Cyklokrosař Štybar nebude kvůli zranění kolena o víkendu závodit

Vydařený úvod sezony cyklokrosaře Zdeňka Štybara zastavilo zranění. Dvojnásobný mistr světa si po sobotním vítězném závodu Českého poháru ve Stříbře pohmoždil pravé koleno a vynechá tento víkend plánovaný závod v belgickém Kalmthoutu.

Foto: Petr Eret, ČTK

Zdeněk Štybar

Článek

"Hned po konci závodu jsem zajížděl do stanu za stupni vítězů, kde jsem se chtěl převlíknout. Ale v tu chvíli jsem trefil pravým kolenem ochrannou hliníkovou bariéru, která oddělovala přístup závodníků do stanu. V ten moment se mi to nezdálo jako nic vážného, ale v neděli, během závodu ve švýcarském Badenu, mě koleno začalo zlobit," uvedl na svém webu Štybar, jenž oba víkendové závody, kterými zahájil cyklokrosovou sezonu, vyhrál.

"Jsem opravdu zklamán, že v neděli v Kalmthoutu nebudu moci závodit, ale nejdůležitější ze všeho je, abych se dal do pořádku a vrátil se v plné síle. Jsme teprve na začátku sezony a nechci riskovat nějaké problémy, které by pak mohly ovlivnit mé výkony," dodal Štybar, jehož omezovalo zranění kolena i v minulém ročníku.

Český cyklokrosař bude po dohodě s lékaři ze svého týmu Quick Step zhruba týden odpočívat, než se vrátí k tréninku. Další start má naplánován na 9. října, kdy v belgickém Ruddervoorde startuje seriál Superprestige.

Reklama