Hlavní obsah

Spurtérská hvězda Cavendish bude jezdit za tým Sky

LONDÝN

Úřadující mistr světa v silničním závodu s hromadným startem Mark Cavendish bude v příštím roce závodit za tým Sky. Šestadvacetiletý britský cyklista dosud jezdil za HTC-Highroad, který však po sezoně končí.

Foto: Bogdan Cristel, Reuters

Britský cyklista Mark Cavendish bude závodit za tým Sky.

Článek

"Jsem přesvědčený, že s klukama ze Sky se nám bude dařit. Chci zase vyhrávat etapy na Tour de France a získat tam zelený trikot," uvedl Cavendish, který si letos na slavném závodě připsal pět dílčích triumfů a vyhrál bodovací soutěž. Celkem má rodák z ostrova Man na kontě na Tour dvacet etapových vítězství.

"Mark je nejlepší spurtér své generace a je na nejlepší cestě stát se i nejlepším spurtérem všech dob," citoval server Sky Sports šéfa britské stáje Davea Brailsforda. "Je to, jako by se vracel domů. V týmu je spousta lidí, se kterými se od mala zná, takže si nemusí na nic zvykat," dodal Cavendishův reprezentační kolega Geraint Thomas.

O Cavendishovy služby se ucházel také Quick Step. Tým, kde působí český jezdec Zdeněk Štybar a z HTC do něj zamířil i František Raboň, se však nakonec s britskou hvězdou nedohodl.

Reklama