Hlavní obsah

Cyklistický šampión Contador se po desetileté známosti oženil

PINTO

Trojnásobný vítěz cyklistické Tour de France Alberto Contador se oženil. V rodném Pintu v sobotu osmadvacetiletý Španěl řekl "ano" své přítelkyni Macareně Pescadorové, s kterou tvoří pár deset let.

Foto: Susana Vera, Reuters

Vítěz Tour de France Alberto Contador zdraví s fanoušky.

Článek

Zatímco své triumfy na velkých závodech obvykle slaví Contador ve městě nedaleko Madridu s tisícovkami příznivců, tentokrát si přál klidný obřad v rodinném kruhu. "Chci jednoduchou slavnost, abychom si to mohli všichni užít," řekl listu Gazzetta dello Sport před svatbou.

Letošního vítěz Gira d'Italia nyní čekají krátké líbánky v Římě a potom odpočinek doma, než zahájí přípravu na novou sezónu. "Rád chodím na lov a toulám se v polích," plánoval si relaxaci. "Na konci listopadu začnu s posilovnou a pak už se vrhnu na kolo. Zůstanu v Pintu. Jenom kdyby byla zima, jel bych na pobřeží," uvedl Contador.

S napětím bude čekat také na verdikt Sportovního arbitrážního soudu v Lausanne, který bude 21. až 24. listopadu řešit jeho pozitivní dopingový test na clenbuterol na loňské Tour de France. Věří, že bude očištěn. "Když jste nic neprovedli, nemáte se čeho bát," řekl vítěz všech tří Grand Tours, kterému Španělská cyklistická federace únoru zrušila původně udělený trest, proti čemuž se odvolaly mezinárodní unie UCI i Světová antidopingová agentura.

Reklama

Související témata: