Hlavní obsah

Contadorův případ bude asi projednáván déle než plánované 4 dny

LAUSANNE

Projednávání dopingového případu španělského cyklisty Alberta Contadora před Sportovním arbitrážním soudem (CAS) v Lausanne bude podle informací španělských médií trvat déle než původně plánované čtyři dny.

Foto: Anja Niedringhaus, ČTK/AP

Španělský cyklista Alberto Contador přichází k soudu.

Článek

K dosavadnímu průběhu jednání se žádná ze zainteresovaných stran nechtěla oficiálně vyjádřit, ale podle zpráv z tábora nejúspěšnějšího cyklisty posledních let jsou Contadorovi právníci s vývojem slyšení v současnosti spokojeni a "věci jdou dobře".

Contadorův tým se snaží přesvědčit CAS o tom, že za jeho pozitivní test na clenbuterol během loňské vítězné Tour de France mohlo kontaminované maso, které snědl o volném dnu v Pyrenejích. V pondělí byl proto také vyslýchán řezník Xabier Zabaleta, který maso prodával.

Tuto Contadorovu obranu přijala Španělská cyklistická federace a zbavila ho obvinění z dopingu, proti čemuž se k arbitráži odvolaly Mezinárodní cyklistická unie (UCI) i Světová antidopingová agentura (WADA). Pokud by byl Contador uznán vinným, přišel by nejen o svůj loňský třetí triumf na Tour, ale i o letošní vítězství na Giru d'Italia.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články