Hlavní obsah

Cyklista Kadlec do Vini Caldirola za vítězem Gira

PRAHA

Český cyklista Milan Kadlec podepsal roční smlouvu s italskou prvodivizní stájí Vini Caldirola, kde se sejde s vítězem Gira z roku 2000 a loňským druhým mužem tohoto slavného závodu Stefanem Garzellim či jeho krajanem Gianlukou Bortolamim.

Foto: archiv

Milan Kadlec

Článek

"Jsem rád, že jsem sehnal angažmá v dobrém italském týmu, který letos jel kromě Gira i Tour de France," prozradil 29letý Kadlec, jenž dva roky oblékal dres Lampre.

"Finančně si sice o něco pohorším, ale nedělám z toho tragédii. Letos jsem neudělal skoro žádné výsledky, sezóna nestála kvůli onemocnění boreliózou za nic a nebyl jsem v pozici, abych mohl před podpisem smlouvy licitovat," dodal.

Původně plánovali společné angažmá s kamarádem Ondřejem Sosenkou, ale sešlo z toho. "Strach, že bych nic nesehnal, jsem neměl. Pořád je ještě dost závodníků bez smlouvy, někteří podepíšou až v prosinci," přiblížil Kadlec, který by se měl dostat minimálně na stejně kvalitní závody jako v Lampre. "První sraz budeme mít někdy v prosinci, kde se dozvím víc o složení týmu i programu."

Reklama