Hlavní obsah

Kouči Bambulovi krystalizuje tým pro Koksijde, šanci má i Kulhavý

PRAHA

Reprezentačnímu trenérovi českých cyklokrosařů Stanislavu Bambulovi pozvolna krystalizuje sestava pro blížící se mistrovství světa v belgickém Koksijde. Vedle obhájce titulu z posledních dvou let Zdeňka Štybara v ní v kategorii elite bude dalších šest jezdců. Mezi ně se může dostat i suverén uplynulé sezony v cross country horských kol Jaroslav Kulhavý.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Jaroslav Kulhavý

Článek

"Těžko mohu říkat konečnou nominaci, když teprve v neděli máme mistrovství republiky a veškerá nominační kritéria jsou postavena na výsledku tohoto závodu," řekl dnes na tiskové konferenci v Praze trenér Bambula. "Mám vypracovaný jistý návrh, který nebude žádným překvapením, protože se jedná vesměs o známá jména," dodal Bambula.

V kategorii elite může vedle mistra světa Štybara poslat na start šest dalších závodníků. Podle nominačních kritérií jsou třemi nejlépe umístěnými závodníky v žebříčku Mezinárodní cyklistické unie UCI na 27. místě Petr Dlask, hned za ním je Radomír Šimůnek a na 34. místě figuruje Martin Zlámalík.

"Jistou účast pak má mistr republiky a dva lidi nominuji já na základě schválení komise cyklokrosu," nastínil Bambula, mezi jehož kandidáty jsou Vladimír Kyzivát, David Kášek, Jiří Polnický a trenérův syn Ondřej Bambula.

Naději má i Kulhavý. "Jarda cyklokros miluje a nedávným 25. místem na závodech v Belgii ukázal, že připravený bude dobře. Nyní budeme mít možnost vidět ho na republice, kde loni získal medaili, takže v podobném případě bychom i o něm v souvislosti s nominací uvažovali," uvedl Bambula.

Do závodu mužů do 23 let může nasadit maximálně pět lidí. "Dva budou ze Světového poháru. Nyní je tam desátý Karel Hník a patnáctý Vojtěch Nipl. Startovat bude i nejlepší závodník z mistrovství republiky v Uničově, dva lidi nominujeme z šestice Jan Nesvadba, Lubomír Petruš, Tomáš Paprstka, Jakub Skála, Radek Polnický a Michael Boroš," uvedl Bambula.

Stejná je situace i mezi juniory, kde lze také nasadit pět závodníků. "Dva budou ze Světového poháru juniorů, což je dvacátý Jan Března a třicátý Daniel Lukeš. Postavím mistra republiky Karla Pokorného a dva lidi nominujeme ze sestavy Tomáš Nováček, Jiří Řehák, Jan Vastl, Jakub Rydval a Karel Svrčina," vypočítal Bambula.

Zatímco nominaci pro elitní kategorii může určit po nedělním republikovém šampionátu v Uničově, v těch dalších počká ještě na další závody. "V kategoriích juniorů a mužů do 23 let budeme nominaci dělat až po závodě v Hoogerheide (22. ledna)," uvedl Bambula.

Reklama