Hlavní obsah

Dráhař Baugé přišel o zlato z MS, porušil antidopingové regule

AIGLE

Francouzský dráhový cyklista Grégory Baugé přišel kvůli porušení antidopingových pravidel o titul mistra světa, který vybojoval loni v březnu v Apeldoornu. Současně s ním přišel o zlaté medaile také tým francouzských sprinterů, jehož byl Baugé členem.

Článek

Výsledky závodů, kterých se šestadvacetiletý sprinter zúčastnil, anulovala Mezinárodní cyklistická unie (UCI) na základě rozhodnutí francouzské federace. Ta v listopadu uložila Baugému zpětně roční distanc s platností do 22. prosince 2011. Důvodem bylo, že cyklista se dopustil tří přestupků proti antidopingovým pravidlům během 18 měsíců.

Baugé, který v Apeldoornu dovršil zlatý hattrick, dvakrát porušil pravidlo o dostupnosti pro případné testování a jednou test zmeškal.

Novým šampionem ve sprintu se stal poražený finalista Jason Kenny z Británie. Jeho krajan Chris Hoy místo bronzu získá stříbro a na medailovou pozici se posune Francouz Mickael Bourgain. V týmech převezmou titul Němci, Britové budou nově druzí a Austrálie získá bronz.

Přestože Baugé přišel o dva světové tituly a další výsledky, které si připsal ve zmíněném období, zpětná suspendace pro něho znamená měkčí trest, než je při podobných porušeních antidopingových pravidel obvyklé.

V minulém roce vyhlásil jako svůj velký cíl olympiádu v Londýně, a protože období zákazu startů mu již skončilo, může opět závodit.

Reklama