Hlavní obsah

Štybar se Šimůnkem tahouny týmu pro MS

PRAHA

Zdeněk Štybar coby obhájce zlata z posledních dvou let a probuzený Radomír Šimůnek by měli být největšími českými želízky na cyklokrosovém mistrovství světa v belgickém Koksijde, které se jede 28.–29. ledna.

Foto: Petr Eret, ČTK

Zdeněk Štybar

Článek

„Štybar je jasná jednička celého týmu a Šimůnek by mu měl sekundovat. Na posledním Světovém poháru ve Francii oba ukázali skvělou formu,“ řekl reprezentační kouč Stanislav Bambula.

V elitní mužské kategorii mají oba jistotu nominace, kterou bude teprve dnes schvalovat Český svaz cyklistiky. Chybět nebudou ani Dlask, Zlámalík a vítěz domácího pohárového seriálu Toi Toi Cup Kyzivát. Nemoc vyřadila z bojů o šampionát Káška, sestavu by tak měl doplnit zřejmě J. Polnický.

Jasno je mezi ženami, Česko bude na písku v Koksijde reprezentovat trio Nash, Havlíková, Mikulášková. Nash jela v neděli v Liévinu první závod v Evropě od říjnového SP v Táboře, který vyhrála, pak závodila a trénovala v USA, kde žije. Stala se mj. vítězkou amerického cyklokrosového poháru a na MS chce navázat na loňský bronz ze St. Wendelu. „V posledním závodě navíc příjemně překvapila Mikulášková. Jela výborně, první desítku měla nadosah,“ uvedl trenér Bambula.

V kategorii mužů do 23 let by měli mít jistou nominaci Hník, Nipl, Nesvadba a Paprstka, mezi juniory trojice Pokorný, Března, Vastl. Každá kategorie by se pak měla rozrůst ještě o jedno jméno.

Reklama