Hlavní obsah

Contador si dojel pro první triumf v sezoně i s nadváhou

MIRADOR DEL POTRERO

I když má podle svých slov ještě přes sedm kilogramů nadváhy, připsal si trojnásobný šampion Tour de France Alberto Contador první vítězství v nové sezoně. Španělský cyklista vyhrál ve středu třetí etapu závodu Tour de San Luis v Argentině. Triumfem, díky kterému se ujal i vedení v průběžné klasifikaci překvapil Contator i sám sebe.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Alberto Contador

Článek

"Byl skvělý. I když má ještě daleko k formě pro Tour, pořád je nejlepší. Budeme se snažit žlutý trikot hájit," uvedl ředitel Contadorovy stáje Saxo Bank Philippe Mauduit po etapě, kterou pro sebe španělský jezdec rozhodl v závěrečném stoupání, v němž těsně porazil zkušeného Američana Leviho Leipheimera. V celkovém pořadí vede Contador před Leipheimerem o čtyři sekundy.

Český cyklista František Raboň figuruje na 136. místě s odstupem 17:29 minuty. Závod skončí v neděli.

Contador původně chtěl stejně jako většina předních cyklistů najet v Argentině bez nějakých ambicí kilometry v teple. Tento plán hned v první etapě dostal trhliny, když peloton bičoval studený déšť a v jednu chvíli ho dokonce zastavily kroupy.

Slavný Španěl stále čeká na rozhodnutí sportovní arbitráže CAS, která se zabývá jeho údajným dopingem během předloňské Tour. Verdikt by měl padnout v příštím týdnu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články