Hlavní obsah

Tábor uspořádá cyklokrosové mistrovství světa v roce 2015

KOKSIJDE

Prvním městem v historii, kde se uskuteční potřetí světový šampionát v cyklokrosu, bude Tábor. Vedení Mezinárodní cyklistické unie (UCI) v pátek Táboru přidělilo mistrovství světa pro rok 2015. Konat se bude 31. ledna-1. února.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zdeněk Štybar v Táboře získal svůj první titul mistra světa.

Článek

Tábor o pořadatelství soupeřil s nizozemským Hoogerheide. „Jsme rádi, že jsme tuhle bitvu vyhráli. Určitě nám pomohlo, že oba předchozí šampionáty u nás byly hodnoceny velice dobře,“ prohlásil šéf organizačního výboru Čestmír Kalaš, který stál i u MS v letech 2001 a 2010. Podruhé už se v Táboře jel šampionát na nově vybudovaném okruhu v odpočinkové zóně Komora, kde vybojoval zlato Zdeněk Štybar

„Určitě to opět pomůže našemu cyklokrosu a již nyní se připravuje projekt Tábor 2015. Zaměříme se na mladé jezdce, abychom vychovali další Štybary,“ dodal Kalaš.

Příští rok se mistrovství světa uskuteční poprvé v historii na americkém kontinentu, konkrétně v Louisville. A rok před Táborem se o tituly bude bojovat ve Francii. Konkrétní místo bude určeno dodatečně.

„Je velká pocta, že se tak významná sportovní událost bude konat v našem městě. Radnice sport podporuje, ale půjde i o zviditelnění Tábora v evropském měřítku a pomůže to také cestovnímu ruchu,“ řekl místostarosta města Tábor Emil Nývlt.

Reklama

Související témata: