Hlavní obsah

Schleck satisfakci necítí, nechtěl by být v Contadorově kůži

KOLÍN NAD RÝNEM

Přestože jsou velkými soupeři a rivaly v bojích o vavříny z největších cyklistických závodů, lucemburský jezdec Andy Schleck dal najevo sounáležitost s dopingovým hříšníkem Albertem Contadorem. Španěl za pozitivní nález clenbuterolu během Tour de France 2010 obdržel v pondělí dvouletý trest a přišel o všechny dosažené výsledky počínaje právě triumfem během tohoto slavného závodu.

Foto: Laurent Cipriani, ČTK/AP

Andy Schleck satisfakci necítí.

Článek

"Jeho šance, že se z toho dostane, že to dopadne dobře, nebo špatně, byly padesát na padesát. Nechtěl bych být nyní v jeho kůži," uvedl Schleck v rozhovoru pro lucemburský deník Tageblatt. "Je to obtížná situace pro něho, ale také pro jeho tým, který ztratil skvělého lídra, jestli ne vůbec toho nejlepšího ze všech," připomněl Schleck.

Contador přišel pondělním rozhodnutím Sportovního arbitrážního soudu v Lausanne ze svých celkových šesti vítězství na nejvěhlasnějších závodech o dvě - triumf na Tour 2010 a loňské prvenství na Giru d'Italia. U jeho jména ale zůstávají i nadále triumfy z Tour 2007 a 2009, Gira 2008 a také Vuelty ve stejném roce.

Právě šestadvacetiletý Schleck se díky verdiktu dočkal naopak svého vůbec prvního velkého vítězství, radost z něho ale vůbec neměl.

"Samozřejmě to přijmu, kdyby mi organizátoři věnovali titul z Tour de France 2010, ale jen sotva na něj budu nějak hrdý. Vyhrát Tour, to je o tom být nejvýš na pódiu při dojezdu do Paříže. Takže tohle pro mě nebude vítězství. Pokud se mi podaří vyhrát letos, to bude teprve vítězství," prohlásil Schleck.

Reklama

Související témata: