Hlavní obsah

Štybar vyhrál závěrečný závod Superprestige v Middelkerke

MIDDELKERKE

Český cyklokrosař Zdeněk Štybar vyhrál závěrečný závod Superprestige v belgickém Middelkerke. Dvojnásobný mistr světa porazil ve spurtu domácího Svena Nijse, jemuž druhé místo stačilo k potvrzení už jedenáctého celkového vítězství v tomto seriálu.

Foto: Sport.cz

Zdeněk Štybar

Článek

Štybar odjezdil ve dvojici s Nijsem na technické trati s písečnými úseky poslední tři okruhy. Když se ho marně pokoušel v závěrečném kole zbavit, muselo se rozhodnout na silnici. Český cyklokrosař šel sice do spurtu z nevýhodnější první pozice, ale domácí ikonu před sebe těsně nepustil a připsal si sedmé vítězství v sezóně, v níž ztratil po dvou letech duhový trikot šampiona.

Výhrou si zároveň Štybar pojistil celkové třetí místo v Superprestige. Druhý skončil vítěz Světového poháru Kevin Pauwels, jehož v sobotu v souboji o třetí pozici porazil jiný Belgičan Tom Meeusen. Na páté pozici dojel Radomír Šimůnek.

Posledním velkým závodem cyklokrosové sezony bude příští víkend finále série GVA Trofee v Oostmalle.

Závěrečný osmý závod cyklokrosové série Superprestige v Middelkerke:
Muži:
1. Štybar (ČR) 59:05, 2. Nijs stejný čas, 3. Meeusen, 4. Pauwels (všichni Belg.), 5. Šimůnek (ČR), 6. Vantornout (Belg.) všichni -15, ...17. Zlámalík (ČR) -2:14.
Konečné pořadí:
1. Nijs105b
2. Pauwels 9999
3. Štybar 9292
4. Meeusen78
5. Vantornout74
6. Aernouts (Belg.)
8. Šimůnek63
Ženy:
1. Van den Brandová (Niz.) 39:25, 2. Harrisová (Brit.) -8, 3. Havlíková (ČR) -13.

Reklama