Hlavní obsah

Štybar by chtěl jet už letos Grand Tour a taky na OH

BRUSEL

Bývalý dvojnásobný mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar by rád už v letošním roce startoval na jedné z Grand Tour, mezi které patří Giro d'Italia, Tour de France a Vuelta. Šestadvacetiletý jezdec, kterého čeká druhá sezona na silnici v barvách elitního belgického týmu Omega Pharma-Quick Step, chce také usilovat o start na olympijských hrách v Londýně.

Foto: Sport.cz

Zdeněk Štybar.

Článek

"Doufám, že bych mohl Grand Tour jet. Ale nejdříve to musíme probrat s týmem. Nechám to na nich, oni rozhodnou," řekl Štybar v rozhovoru pro server cyclingnews.

V úvahu by zřejmě přicházela jen Vuelta vzhledem k tomu, jaké cíle má stáj českého miliardáře Zdeňka Bakaly na Tour, a Giro se jede pro Štybara příliš brzy. Italský závod startuje v květnu, kdy bude český jezdec se závody na silnici teprve začínat.

V současnosti má Štybar volno a odpočívá po cyklokrosové sezóně, která mu nevyšla podle představ. Na mistrovství světa skončil i kvůli nemoci až třináctý.

"Konečně mám dovolenou. Nejdříve jsem myslel, že žádnou nepotřebuju a mohl bych rovnou začít závodit, ale teď jsem rád, že můžu odpočívat. Fyzicky jsem na tom dobře, ale hlava si potřebuje orazit," uvedl Štybar. S přípravou na silniční závody začne v březnu.

Rád by se na silnici představil na olympijských hrách v Londýně i na mistrovství světa, které se uskuteční v září v nizozemském Limburgu. "Pro olympiádu máme tři místa, takže mám šanci se tam dostat," řekl. Česká republika může podle loňského rozdělení kvót nasadit do závodu s hromadným startem dva cyklisty. Další účastnické místo by mohla získat na jaře, až bude mezinárodní unie UCI přerozdělovat nevyužité kvóty.

Cyklokros by měl v budoucnu jezdit už jen jako součást přípravy. Jak bude jeho příští sezona v terénu vypadat, zatím netuší. "Těžko říct takhle dopředu, rozhodovat se bude později. Ale nepojedu celou sezonu," prohlásil Štybar.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články