Hlavní obsah

Vyšetřovatel zpochybnil Pantaniho sebevraždu

RIMINI (Itálie)

Marco Pantani podle vyšetřovatele sebevraždu nespáchal. Vedle mrtvého těla slavného italského cyklisty se sice povalovaly krabičky od různých léků včetně antidepresiv a na Pantanim nebyly patrné známky násilí, ale příčinou úmrtí prý mohlo být předávkování. Jasné je zatím pouze jedno - příčinou smrti byla zástava srdce.

Článek
Fotogalerie

Vyšetřování je teprve na začátku. Protože však čtyřiatřicetiletý populární cyklista přezdívaný Pirát trpěl v posledních měsících silnými depresemi, jeho přátelé zpočátku hovořili o sebevraždě. Tu však vyšetřující prokurátor Paolo Gengarelli dnes odpoledne vyloučil.

"O tom zatím nikdo nemluvil a já osobně tuto hypotézu vylučuji. Odpověď nám ale dá až pondělní pitva," řekl Gengarelli italské tiskové agentuře ANSA. Novinářům potvrdil, že se u Pantaniho těla našly různé léky, mimo jiné i sedativa. První ohledání mrtvoly rovněž vyloučilo cizí zavinění. Příčinou úmrtí byla zástava srdce, ale co ji způsobilo, zatím není zřejmé.

V celém Pantaniho apartmá byl nepořádek a u těla na zemi i na posteli byly rozházeny různé léky a obaly od uklidňujících prášků. Televize Sky Italien přišla s informacemi, že byl Pantani závislý na drogách a chtěl se nechat léčit. "Očekávali ho 27. února v jednom ústavu proti léčbě této závislosti v Bolívii," řekl televizi Pantaniho přítel Enzo Vicennati.

Reklama

Související témata: