Hlavní obsah

Pantani se předávkoval kokainem

RIMINI

Podle zprávy italských soudních lékařů bylo příčinou náhlého úmrtí cyklisty Marka Pantaniho předávkování kokainem. O závěru odborníků informovala v pátek agentura ANSA. Vítěz Gira d'Italia i Tour de France byl nalezen 14. února mrtev v přímořském resortu v Rimini.

Článek

O tom, že za Pantaniho smrtí stál kokain, se spekulovalo již od té doby, co byl nalezen mrtev. Objevily se totiž informace, že třiačtyřicetiletý cyklista bral kokain několik let. Obecně se ale soudilo, že jej zabila kombinace drogy s uklidňujícími léky.

"Jednou jsem to u něj našel a zahodil, ale pořád se s těmi zatracenými lidmi stýkal dál," vypověděl podle Gazzetty dello Sport nejmenovaný cyklistův kamarád prokurátorovi Paolu Gengarellimu, který vyšetřování vede. Policie v Rimini pátrala po čtyřech dealerech, kteří měli Pantanimu těsně před smrtí kokain prodat.

Pantaniho prý nebylo možné od kokainu odvést. "Zavolal dealerovi, ten hned přijel a vyzvedl si peníze. Všechno začalo už před pěti lety v Madoně di Campiglio," vykládal Pantaniho přítel. V červnu 1999 na Giru d'Italia byl špičkový vrchař před startem předposlední etapy vyloučen kvůli podezření z dopingu.

Populární cyklista se na sklonku života potýkal s depresemi a jedna z verzí vyšetřovatelů hovořila o dobrovolném odchodu ze světa. Podle závěru soudního lékaře Guiseppeho Fortuniho ale nebyly nalezeny žádné indicie, které by napovídaly sebevraždě. Pantani se tak podle všeho předávkoval nešťastnou náhoodu.

Reklama

Související témata: