Hlavní obsah

Sella dovedl trhák na Giru vítězně do cíle

CESENA

Hrdinou jedenácté etapy cyklistického závodu Giro d'Italia se stal italský jezdec Emanuele Sella. Třiadvacetiletý závodník se 48 kilometrů před cílem v prudkých kopcích vydal do samostatného úniku a svůj náskok dokázal udržet až do cílové pásky. V čele celkového pořadí zůstal další mladý Ital Damino Cunego, jenž dnes dojel devátý se ztrátou 49 vteřin na vítěze.

Článek

Pro italské cyklistické fanoušky byla dnešní etapa nabita emocemi. Po 228 kilometrech totiž končila v Ceseně, kde žil fenomenální vrchař Marco Pantani. Památku slavného cyklisty, jenž v únoru letošního roku zemřel na předávkování kokainem, uctila řada příznivců transparenty a nápisy na silnici.

Ve stopách Pantaniho se chce vydat Sella, který až v této sezoně začal jezdit mezi profesionály a dnes si připsal první etapový triumf mezi elitou. V cíli měl půlminutový náskok před svým krajanem Cristianem Morenim, který ve finiši šestičlenné skupiny porazil Steva Zampieriho ze Švýcarska.

Do růžového trikotu se i v pátek oblékne Cunego, který si v celkovém pořadí drží desetivteřinový náskok před svým slavnějším kolegou ze stáje Saeco Gilbertem Simonim.

Giro d'Italia - 11. etapa
Porto Sant'Elpidio - Cesena, 228 km
1. Sella (It.)5:19:08
2. Moreni (It.)+ 30
3. Zampieri (Švýc.).
4. Hamburger (Dán.).
5. Lobato (Šp.).
6. Garate (Šp.).
7. Vila (Šp.).
8. Moos (Švýc.)+ 49
9. Cunego (It.).
10. Popovyč (Ukr.).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články