Hlavní obsah

Armstrong má zálusk na žlutý trikot

WASQUEHAL

Cyklistické Tour de France pokračuje ve středu časovkou družstev, která může pěkně zamíchat pořadím. Na výrazný posun pořadím si brousí zuby především pětinásobný vítěz Tour Američan Lance Armstrong, který zatím na pátém místě ztrácí na vedoucího Australana McEwena šestnáct sekund.

Článek

"Pokud vyhraje tým, já budu určitě ve žlutém," prohlásil legendární Texasan po dojezdu úterní etapy. Armstrongovi se ve třetí etapě podařilo - s velkou pomocí týmových kolegů - dojet s pětisekundovou ztrátou na vítězného Francouze Jeana-Patricka Nazona. Ve stejné skupině projel cílem i Armstrongův velký rival Němec Jan Ullrich, který na Američana momentálně ztrácí patnáct sekund.

Lídra Armstrongovy družiny Ibana Maya ze Španělska potkal v úterý nepříjemný pád, který jej stál čtyřminutovou ztrátu, a ochranu nad americkým cyklistou převzali Vjačeslav Jekimov a George Hincapie. Ti protáhli Armstronga nebezpečnými úseky, které by spíš než silničářům seděly cyklokrosařům.

Pokud se závodníkům z US Postal podaří uspět ve středeční časovce, mohl by se v celkovém pořadí posunout vpřed i Pavel Padrnos, jenž je zatím na 117. místě. Výš než na 33. příčce by mohlo po dnešku figurovat i jméno jeho krajana Jana Hrušky, jenž má společně se svými kolegy z týmu Liberty Seguros v časovce také velké ambice.

Průběžné pořadí Tour de France (po 3 etapách)
1. McEwen (Austr.)13:42:34 hod.
2. Cancellara (Švýc.)+ 1
3. Voigt (Něm.)+ 9
4. J. P. Nazon (Fr.)+ 12
5. Armstrong (USA)+ 16
6. Hondo (Něm.)+ 22
7. Zabel (Něm.)+ 23
8. E. Gutierrez (Šp.)+ 23
9. Leipheimer (USA)+ 24
10. Sio Pereiro (Šp.)+ 25
...
33. Hruška (ČR)+ 39
117. Pardnos (ČR)+ 4:32

Reklama