Hlavní obsah

Voeckler svlékl Armstronga ze žlutého

CHARTRES

Po páté etapě cyklistického Tour de France opět změnil majitele žlutý trikot pro vedoucího jezdce. Američana Lance Armstronga, jenž se do čela probojoval po středeční časovce družstev, připravil o vedení Francouz Thomas Voeckler, který byl členem pětičlenné skupiny, jíž se podařilo uniknout hlavnímu pelotonu. Etapové vítězství vybojoval Australan Stuart O'Grady.

Článek

Skupinka, v níž jeli také Dán Jakob Piil, domácí Sandy Casar a Švéd Magnus Bäckstedt, ve větru a dešti jela před hlavní skupinou 188 km a vypracovala si náskok až 17 minut. Armstrongovi parťáci z týmu US Postal sice dělali, co mohli, peloton ale navzdory jejich aktivitě snížil odstup nakonec pouze na necelých třináct minut. V hromadném spurtu hlavního pole byl nejrychlejší vítěz druhé etapy Australan Robbie McEwen.

Letošní francouzský šampión v silničním závodě jednotlivců Voeckler byl po středeční časovce družstev až na 59. místě se ztrátou tří minut na Armstronga. Po dnešním statečném boji s dvousetkilometrovou tratí a přírodními živly vede o více než tři minuty před O'Gradym, obhájce titulu Armstrong klesl na šestou pozici a za Voecklerem zaostává o devět minut.

Závodníci se ve čtvrtek opět nevyvarovali několika pádů. Do jednoho z nich se zapletl i italský spurtér Alessandro Petacchi, ale vrátil se do sedla. Se štěstím se karambolu vyhnuli Armstrong i jeho "hlídač" Pavel Padrnos. Kvůli neustávajícím bolestem zad odstoupil v průběhu etapy ze závodu australský časovkářský specialista Bradley McGee, vítěz prologu na loňské Tour.

TOUR DE FRANCE - 5. etapa
Amiens - Chartres, 200,5 km
1. O'Grady (Aus.)5:05:58 hod.
2. Piil (Dán.)všichni stejný čas
3. Casar (Fr.).
4. Voeckler (Fr.).
5. Bäckstedt (Švéd.).
6. McEwen (Austr.)všichni + 12:33
7. Tombak (Est.).
8. Hushovd (Nor.).
9. Haselbacher (Rak.).
10. J. P. Nazon (Fr.).
...
69. Padrnos (ČR).
88. Hruška (ČR).
Průběžné pořadí
1. Voeckler (Fr.)20:03:49
2. O'Grady (Aus.)+ 3:13
3. Casar (Fr.)+ 4:06
4. Bäckstedt (Švéd.)+ 6:03
5. Piil (Dán.)+ 6:58
6. Armstrong (USA)+ 9:35
7. Hincapie (USA)+ 9:45
8. Landis (USA)+ 9:51
9. Azevedo (Port.)+ 9:57
10. Rubiera (Šp.)+ 9:59
...
84. Padrnos (ČR)+ 13:51
146. Hruška (ČR)+ 20:36

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články