Hlavní obsah

Disciplinární komise bude řešit Svěrkošův nafilmovaný pád

PRAHA

Disciplinární komise fotbalového svazu se bude na čtvrtečním zasedání zabývat případem nafilmované penalty ostravského útočníka Václava Svěrkoše v sobotním ligovém utkání se Spartou. Podnět k prošetření události jí dnes dala svazová komise rozhodčích.

Článek

Její šéf Milan Brabec ČTK řekl, že disciplinární komise bude řešit, zda Svěrkošův pád, za který byla odpískána penalta, lze považovat za nesportovní chování. "Zvažovali jsme to několik dnů, ale až dnes ráno padlo rozhodnutí. Fotbalista totiž svými výroky v médiích sám naznačil, že se dopustil nesportovního chování," vysvětlil Brabec důvod k podání podnětu.

Předseda disciplinární komise Alexander Károlyi se svými spolupracovníky ve čtvrtek podnět projedná a rozhodne o dalším postupu. Pokud by byl Svěrkoš předvolán na některé další zasedání komise, šlo by o první podobný případ, za který by mohl být fotbalista postižen.

U disciplinárky bude plno

Sobotní zápas na Bazalech, který vyhrál Baník 3:2, členy disciplinárky pořádně zaměstná. Jednat budou i o vyloučení sparťana Rastislava Michalíka a Károlyi možná jako v případě Svěrkoše rozhodne, zda se zabývat kauzou dalšího letenského hráče Karla Poborského, který vulgárními výrazy při odchodu z trávníku urážel některé novináře. "Ještě jsem žádný konkrétní podnět nedostal, ale jeho podstoupení není vyloučeno," uvedl Károlyi.

Bohatý program čeká rovněž komisi rozhodčích, která se k řádnému zasedání sice sejde až v úterý 11. března, ale v obvyklém složení zasedne už tento pátek. "Rozhodli jsme se řešit některé problematické výroky osobními pohovory s vybranými rozhodčími," vysvětlil Brabec.

Reklama

Související témata: