Hlavní obsah

Film vylíčí zesnulého 'Piráta' Pantaniho jako nevinného

ŘÍM

Život skvělého italského cyklisty Marka Pantaniho bude zfilmován. Režisér Claudio Bonivento už začal pracovat na snímku nazvaném Pirát, který by se měl v televizi objevit v příštím roce. Vyhlášený vrchař trpěl depresemi kvůli podezření z dopingu a letos v únoru se ve 34 letech v hotelovém pokoji předávkoval kokainem.

Foto: Oficiální stránka Pantani.it

Marco Pantani

Článek

Bonivento se pokusí diváky přesvědčit o tom, že Pantani nikdy nedopoval. Na scénáři bude spolupracovat s novinářem píšícím o cyklistice Pierem Bergonzim a bývalým závodníkem Davidem Cassanim, který patřil k Pantaniho nejlepším přátelům.

"Rád bych diváky přivedl k myšlence, že se Pantani nikdy dopingem neprovinil, že byl nevinný. Bohužel důkazy se našly až po jeho smrti," řekl režisér. Bergonzi se prý důkladně Pantaniho příběhem zabýval - do všech tajů chtěl proniknout, ještě než odejde do důchodu.

Právě z jeho pohledu bude Pantaniho život vyprávěn a novináře ztvární italský herec Giancarlo Giannini. Komu režisér svěří roli Pantaniho, vítěze Tour de France i Gira d'Italia, se zatím neví.

Reklama

Související témata: