Hlavní obsah

Camenzinda po dopingu odevšad vyhodili, tak ukončil kariéru

Švýcarský cyklista Oscar Camenzind se rozhodl ukončit kariéru. Důvod byl prostý - poté, co se provalila jeho dopingová aféra, vyhodili bývalého mistra světa ze stáje Phonak i olympijské nominace. 33letý závodník vinu přiznal a nežádal o analýzu vzorku B. "Nedařilo se mi, chtěl jsem mít zase slušné výsledky," vysvětlil své důvody. "Bylo to hloupé," dodal.

Foto: www.math.ethz.ch

Do dopingových sítí se zapletl i cyklistický mistr světa Oscar Camenzind

Článek

Camenzind měl pozitivní test na zakázanou látku EPO, která zlepšuje okysličování krve, 22. července při namátkové kontrole. Výsledek zkoušky byl oznámen v pondělí, následovaly vyhazovy. Švýcarská cyklistická federace místo něho nominovala Gregoryho Rasta, který už dorazil do Atén. Jeho start ještě musí schválit Mezinárodní olympijský výbor.

Zkušený cyklista požádal o odpuštění stáj Phonak, mladé závodníky, pro které byl vzorem, a všechny fanoušky. "Přestože pro to neexistuje žádná omluva, chci se všem omluvit," napsal na své internetové stránce cyklista.

Nejslavnější okamžik kariéry zažil Camenzind před šesti lety, kdy se stal v nizozemském Valkenburgu mistrem světa v silničním závodu.

Reklama