Hlavní obsah

Petacchi vybojoval druhý etapový vavřín na Vueltě

ZARAGOZA

Druhé etapové vítězství na letošní cyklistické Vueltě vybojoval ve čtvrtém pokračování závodu italský spurtér Alessandro Petacchi. Pro svého kapitána rozjeli finiš v Zaragoze jezdci z týmu Fassa Bortolo a třicetiletý Petacchi na pásce porazil stejně jako v sobotu Němce Erika Zabela.

Článek

Útěchou pro lídra týmu T-Mobile mohl být zisk modrého trikotu za vedení v bodovací soutěži. Těsně třetí skončil domácí Španěl Oscar Freire. Zlatý dres pro vedoucího muže Vuelty udržel po dnešní etapě, v níž peloton od startu v Sorii musel urazit 167 kilometrů a hlavně čelit silnému protivětru, Lucemburčan Benoit Joachim z US Postal.

Petacchi v dnešní etapě oslavil už 19. vítězství v sezoně a deváté na Vueltě. Po devíti triumfech na květnovém Giru d'Italia a velkém zklamání na Tour de France, kterou předčasně opustil s bolavým ramenem, tak sbírá na španělských silnicích další vavříny.

"Petacchi je klasa. Letos už jsem ho ale jednou porazil, tak snad se mi to ještě povede," doufal Zabel, který bodovací soutěž vyhrál na Vueltě v posledních dvou letech. Jeho kolega Tomáš Konečný dojel stejně jako další dva Češi Jan Hruška a René Andrle v hlavním balíku ve stejném čase jako vítěz, klasifikováni byli od stého místa dále. Konečný zůstal celkově dvanáctý.

Déšť vystřídal vítr

Zatímco v pondělí se cyklisté prali s nepříjemným deštěm, dnes jim bral síly silný vítr. Etapa patří obvykle k nejrychlejším, protože Sorie leží v tisíci metrech, zatímco cílové město Zaragoza jen ve dvou stech, na útok na tři roky starý Galdeanův rekord však nemohli jezdci pomýšlet. Etapu provázela řada pádů a konaly se i dva úniky čtyřčlenných skupinek.

Pokaždé však peloton uprchlíky pohltil a před cílem začali Cioni, Sacchi, Gustov a další jezdci v modrobílých dresech z Fassy Bortolo připravovat pozici pro Petacchiho. Ten také protnul cílovou pásku s rukama nad hlavou.

Pátá etapa zavede jezdce ve středu ze Zaragozy směrem ke Středozemnímu moři a poprvé je bude čekat kopcovitý terén. Cíl je po 191 kilometrech v Morelle.

VUELTA - 4. etapa
Soria - Zaragoza, 167 km
1. Petacchi (It.)4:23:01
2. Zabel (Něm.)všichni stejný čas
3. Freire (Šp.).
4. O'Grady (Austr.).
5. Furlan (It.).
6. Bonomi (It.).
7. Perdiguero (Šp.).
8. Horrilo (Šp.).
9. Coyot (Fr.).
10. Paolini (It.).
...
101. Hruška (ČR).
114. Konečný (ČR).
147. Andrle (ČR).
Průběžné pořadí
1. Joachim (Luc.)13:38:59
2. Van Heeswijk (Niz.)+ 18
3. Beltran (Šp.)+ 24
4. Barry (Kan.).
5. Landis (USA).
6. Peňa (Kol.).
7. Zabriskie (USA).
8. Vinokurov (Kaz.)+ 40
9. Evans (Austr.).
10. Valverde (Šp.)+ 47
...
12. Konečný (ČR)+ 55
152. Hruška (ČR)+ 5:49
174. Andrle (ČR)+ 8:22

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články