Hlavní obsah

Dvojnásobný vítěz Gira chce být Rakušanem

VERONA (Itálie)

Nabitá konkurence v Itálii asi přiměje hledat štěstí v jiné zemi cyklistu Gilberta Simoniho. Dvojnásobný vítěz slavného závodu Gira d'Italia má v úmyslu požádat o občanství v Rakousku. Simoni tak chtěl učinit už před mistrovstvím, ale nestihl to. Už dříve se italského občanství vzdal David Rebellino, který na MS ve Veroně reprezentuje Argentinu.

Foto: ČTK/AP

Gilberto Simoni coby loňský vítěz Giro d´Italia

Článek

"Gilberto byl zklamaný, že se nedostal do italské nominace. Proto chtěl jet alespoň za Rakousko a jeho zájem stále trvá. Po mistrovství světa o tom budeme s jejich svazem jednat," řekl agentuře APA Simoniho agent Michael Moser, který právě z Rakouska pochází.

Rakušané by měli o jednatřicetiletého cyklistu zájem. "Když o to bude ještě stát, samozřejmě bychom se nebránili dialogu. Tedy pokud to neřekl jen ve vzteku. Každopádně odmítnout vítěze Gira by byla hloupost," reagoval sekretář rakouského cyklistického svazu Rudi Massak.

Mít ve svých řadách tak kvalitního jezdce, jakým je Simoni, by totiž pro Rakousko bylo dobrou reklamou i pro domácí mistrovství světa, které se za dva roky pojede v Salcburku. Své slovo při udělení občanství však má i rakouské ministerstvo vnitra.

Reklama

Související témata: